ΕΝΟΡΙA ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην τέταρτη εβδομάδα εισέρχονται τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», κατά την οποία θα κορυφωθούν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου και κυρίως την 25η Οκτωβρίου το εσπέρας, Τρίτη ώρα 6:30, όπου θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ομιλητής της 23ης ημέρας ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Γαβριήλ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Ευβοίας. Θέμα της ομιλίας ήταν: “Εμπειρίες από τους Αγίους της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ”.

Μετά την ομιλία ο Γέροντας Γαβριήλ, έθεσε προς ασπασμό για τους πιστούς τμήμα της χειρός του Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η προσέλευση των πιστών στην ομιλία και κατά τον ασπασμό των ιερών λειψάνων, ήταν εντυπωσιακή.

Η 23η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Παπαδόπουλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, ο οποίος έθεσε σε ασπασμό από τους πιστούς, (πιστό αντίγραφο), της ιεράς εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου.

Έψαλε χορός ψαλτών “Αντιφωνικό Μέλος”, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.