Συνοδική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή των Απόκρεω, 23 Φεβρουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, επί τη συμπληρώσει 45 χρόνων αρχιερατικής διακονίας του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου και Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξεπροσώπησε ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Πανοσ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος.

Ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης, κ.κ. Ειρηναίος εγεννήθη το έτος 1933. Εφοίτησεν εις την Εκκλησιαστικήν Σχολήν Κρήτης, την Ι. Θεολογικήν Σχολήν Χάλκης και το Κολλέγιον του Αγίου Βονιφατίου εν Warminster Αγγλίας. Διετέλεσεν Εφημέριος του Βristol Αγγλίας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και Διευθυντής–Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Την 23ην Φεβρουαρίου 1975 εξελέγη Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τη 30η Αυγούστου 2006.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη το Σεπτόν Μήνυμα της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, υπό του εκπροσώπου Αυτού, Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, καθώς και το Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο οποίος ανεφέρθη στη χαρισματική προσωπικότητα και τις αρετές του αγαπητού Πρωθιεράρχη της Κρήτης και του ευχήθηκε έτη πολλά κι ευλογημένα.

Ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του προς την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους εκπροσώπους Αυτού, τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο, τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο και τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς και τον Ιερό Κλήρο και τον φιλοπάτορα λαό του νησιού για την τιμή και την ευγνωμοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό του. Πρωτίστως δε ευχαρίστησε τον Θεό για την πλούσια ευλογία, χάρη και δύναμη που συνεχίζει να του δίδει στην αρχιερατική του πορεία.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου κ. Βασίλειος Λαμπρινός και Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος, καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του νησιού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.