Στις 9 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κοιμήσεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, ο υπεύθυνος διαποιμάνσεως των ρωσόφωνων πιστών στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας ιερέας Γεώργιος Σεργκέγεφ, τέλεσε Θεία Λειτουργία στο ναό στον τόπο της ταφής του Αγίου, ο οποίος ευρίσκεται στην τουρκική πόλη Σελτσούκ πλησίον της Εφέσου.

Στη Θεία Σύναξη επίσης συμμετείχε ο υπεύθυνος διαποιμάνσεως των πιστών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αττάλεια πρωθιερέας Σέργιος Καζάριν.

Στην ακολουθία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πολυπληθείς προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Αλικαρνασσό, την Αττάλεια, την Αλανία, το Κουσάντασι, καθώς και πιστοί από τη Ρωσία και ομάδα προσκυνητών από την Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι μετέλαβαν των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων.

Κατά το «εἴπωμεν πάντες» ανεπέμφθησαν δεήσεις υπέρ ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, διαφυλάξεως της Εκκλησίας από διαιρέσεις και σχίσματα, προσευχές για την παύση της διαδόσεως της λοιμώξεως του κορονοϊού.

Ακόμη αναπέμφθηκε η προσευχή υπέρ ειρήνης στην Ουκρανία και υπέρ σχέσεων καλής γειτονιάς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Μετά τη λήξη της Θείας Μυσταγωγίας ο πατήρ Γεώργιος κήρυξε το θείο λόγο και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ρωσικού πολιτιστικού συλλόγου «Αλέξανδρος Σολζενίτσιν» Α. Πονομαριόφ, το Σύλλογο των ρωσοφώνων πιστών της επαρχίας Αττάλειας υπό τη διεύθυνση του Κ. Αλυκάν και τον Διευθυντή του σχολείου «Α. Πούσκιν» στην Κωνσταντινούπολη Ν. Καραμάν για τη βοήθεια στη διοργάνωση του προσκυνήματος των πιστών, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.