Στην καρδιά των προσφυγικών, εκεί στα στενά γύρω από την Ευαγγελίστρια, στις μικρές φτωχικές ιδιοκτησίες, θεμελιώθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων.Αγοραστό η Εστία των Ιώνων, ένα κτίριο το οποίο θα αποτελέσει κιβωτό μνήμης των Μικρασιατών στην προσφυγούπολη Νέα Ιωνία.«Είναι μια μεγάλη ημέρα η σημερινή για τον προσφυγικό κόσμο της Ν. Ιωνίας καθώς θεμελιώσαμε ένα κτίριο σύμβολο, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός. Πρόκειται για την ανέγερση της Πολιτιστικής Εστίας των Ιώνων, ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων της προσφυγιάς. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 820.000 ευρώ, ένα τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 512 τ.μ. που πρόκειται να φιλοξενήσει όλες τις δραστηριότητες των Ιώνων.

Συγχαρητήρια στον ακούραστο Σύλλογο των Ιώνων που κρατάει ζωντανές τις μνήμες και θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν όλο τον πολιτισμικό και ιστορικό πλούτο στις επόμενες γενιές.

Εμείς στην Περιφέρεια νοιώσαμε αυτό το όνειρο, τους ευχαριστούμε που το μοιραστήκαμε και καταφέραμε με ισχυρή βούληση να θεμελιώνουμε σήμερα την κιβωτός της ιστορίας και του πολιτισμού.

Ξεπεράσαμε προβλήματα, επιταχύναμε διαδικασίες, αναπτύξαμε συνέργειες και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, το έργο άρχισε να υλοποιείται και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα το εγκαινιάσουμε για να το αποδώσουμε εκεί που το οφείλουμε.»

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών, εξέφρασε η Πρόεδρος κα Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου, ευχαριστώντας και την κα Καίτη Μπαλλή, αδελφή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή, για τη μεταβίβαση του ακινήτου της στην Εστία καθώς και την Περιφέρεια, τους μηχανικούς, την Ενορία κ.α.

Στην τελετή Αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εξαίροντας το πάθος και τη λαχτάρα των προσφύγων για μια κιβωτό μνήμης και την Περιφέρεια για την κατασκευή του έργου.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10.30 το πρωί η τελετή για τη θεμελίωση του κτιρίου των Ιώνων στην οδό Χρ. Λούλη 68 στη Νέα Ιωνία. Στην ομιλία της η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας «Ίωνες» Άννα Πετσιάβα- Παπανικολάου έκανε λόγο για μία μέρα ιστορικής σημασίας.

Το όραμα της αείμνηστη προέδρου της Εστίας Άννας Αιβαζόγλου γίνεται πραγματικότητα στο προσφυγικό σπίτι της οικογένειας Μακαρονά.

Ο θεμέλιος λίθος για το «Σπίτι των Ιώνων» μπήκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο.

Το κτίριο παραχωρήθηκε από την Καίτη Μπαλλή, αδερφή του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή, με φιλική τιμή. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε να το αξιοποιήσει για να στεγάσει το Κέντρο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών.

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τους ανθρώπους που ήρθαν στη χώρα και προσέφεραν πολλή δουλειά, συνεργασία, τους πρόσφυγες. Θεμελιώνουμε ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες πολλών ανθρώπων.

Μία κιβωτό πολιτισμού, που δίνει ελπίδα», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνατίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.