ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ - Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κρατήστε στη καρδιά σας τις παραδόσεις του τόπου μας»: Στην τελετή βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού με τίτλο «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου» βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τα παιδιά να κρατήσουν στην καρδιά τους τις παραδόσεις του τόπου μας, γιατί τέτοιου είδους εκδηλώσεις επιστρέφουν πάντα αναμνήσεις μας.

Τον Σχολικό Διαωνισμό διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες», και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τις εργασίες και χορούς του τόπου τους.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι «η νέα γενιά αγαπά τους παραδοσιακούς χορούς, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί μέσα από τη παράδοση του τόπου μας και είναι αυτοί που με την κυκλική τους κίνηση ενώνουν τους ανθρώπους…γιατί οι Έλληνες μόνο ενωμένοι μπορούμε να πραγματοποιούμε θαυμαστά πράγματα καθώς με τον χορό οι Έλληνες δείχνουμε ότι είμαστε δεμένοι με τον Τόπο, την Ιστορία και την Ορθοδοξία μας, η οποία είναι η ενοποιός μας δύναμη».

τελετή βράβευσης των σχολείων Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τελετή βράβευσης

Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, στους διοργανωτές αλλά και στα σχολεία που συμμετείχαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ δώρισε σε όλα τα σχολεία τα οποία συμμετείχαν, το νέο βιβλίο από την Εκδοτική Δημητριάδος με τίτλο: «Από τη σύγκρουση στη συνάντηση», Διδακτικές διαδρομές για την ανάσχεση της βίας, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας προτρέποντας τα παιδιά να πουν ΟΧΙ στη βία και στον διχασμό τονίζοντάς «Να μη ξεχάσουν ποτέ ότι ο κάθε άνθρωπος όποιος και αν είναι, από όπου και αν είναι, ότι και να πρεσβεύει είναι μία ζωντανή εικόνα του Θεού. Αυτή είναι και παραμένει η παράδοση μας και η πίστη μας».

Αμέσως μετά προέβη, στη βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.