Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με αισθήματα ευγνωμοσύνης και τιμής στο πρόσωπο και για τους αγώνες του υπέρ της Εκκλησίας, τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κυρού Δημητρίου.

Του Συνοδικού Συλλείτουργου προεξήχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Ιωάννης συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φιέρι και Απολλωνίας κ. Νικολάου του και Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, Βερατίου και Αυλώνος κ. Αστίου, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, του Επισκόπου Κρούγιας κ. Αναστασίου, ιερομονάχων της Εκκλησίας της Αλβανίας και από αδελφότητες της Ελλάδας, κληρικών της τοπικής επισκοπής κ.α. Ειδικά να αναφερθεί η παρουσία νέων πιστών και εκπαιδευτικών με τους οποίους ιδιαίτερα εργάστηκε και συνεργάστηκε ο μακαριστός Μητροπολίτης Δημήτριος προσδοκώντας καλύτερη προοπτική στην πνευματική πορεία του ποιμνίου του.

Συμπροσευχήθηκαν επίσης πολιτικοί εκπρόσωποι της γηγενούς Εθνικής Ελκηνικής Κοινότητας, ο Ευρωβουλευτής κ. Φ. Μπελέρης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Σ. Σουρβίνος, ο ομογενής βουλευτής κ. Β. Ντούλες, ο Δήμαρχος Δροπόλεως κ. Δ. Τόλης κ.α.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.