ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ : Ολοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους: Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Κανονικά αναμένεται να λάβουν το Δώρο Πάσχα 2021 οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας.

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα θα αντιστοιχεί στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου του 2021 και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το Δώρο ανάλογα με το διάστημα που έχουν εργαστεί.

Μειωμένο αναμένεται να καταβληθεί και φέτος το Δώρο Πάσχα στους μισθωτούς εργαζομένους των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας αλλά και σε αυτούς που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εντάσσονται στα ευνοϊκά μέτρα με τους πληττόμενους ΚΑΔ.

Αυτό θα συμβεί επειδή οι εργαζόμενοι αυτοί θα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

ΜΕΡΙΣΜΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ηδη, για το 2020 το πρώην ΕΤΕΑΕΠ για τον τομέα της επικούρησης προχώρησε στη ρευστοποίηση περιουσίας ύψους 375 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός για το 2021 παρουσιάζει έλλειμμα που εκτιμάται σε 275 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό της σοβαρής οικονομικής κρίσης είναι το γεγονός ότι κατά τη συζήτηση στις 15/1 στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας – σχετικά με τις διεκδικήσεις των αναδρομικών σε κομμένα δώρα και επικουρικές – ο νομικός εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ αναφέρθηκε σε ταμειακές δυσκολίες οι οποίες οφείλονται στην πανδημία και έκανε λόγο για κίνδυνο στη βιωσιμότητα του ΕΦΚΑ, που θα αναγκαστεί να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.