Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε πρωτίστως στα πρόσωπα των Πατέρων, που συγκρότησαν την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο «Οι Πατέρες της Εκκλησίας ομολόγησαν «την καλήνομολογίαν ενώπιον πολλών μαρτύρων» (Α’ Τιμ 6, 12). Αντιστάθηκαν σε εκείνους που προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να εισαγάγουν καινοφανείς διδασκαλίες στην ορθόδοξη θεολογία. Συνδύασαν το κύρος με την αγιοσύνη. Βίωσαν την αληθινή θεολογία μέσα […].

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε πρωτίστως στα πρόσωπα των Πατέρων, που συγκρότησαν την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο «Οι Πατέρες της Εκκλησίας ομολόγησαν «την καλήνομολογίαν ενώπιον πολλών μαρτύρων» (Α’ Τιμ 6, 12). Αντιστάθηκαν σε εκείνους που προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να εισαγάγουν καινοφανείς διδασκαλίες στην ορθόδοξη θεολογία. Συνδύασαν το κύρος με την αγιοσύνη. Βίωσαν την αληθινή θεολογία μέσα στην Εκκλησία εφαρμόζοντάς την στην καθημερινή πράξη. Η ζωή τους ήταν συνεχής βίωση του Ευαγγελίου. Κατοικούσε μέσα τους ο Χριστός».

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης Ταμασού αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Μαρίνης, στο βίο και το μαρτύριό της. Τόνισε το ότι η Αγία παρά τα πολλά βασανιστήρια, παρέμεινε σταθερή και ακλόνητη στην πίστη της, χωρίς να αρνηθεί το Χριστό μας. «Τέτοια πίστη καλούμαστε, αγαπητοί μου, να έχουμε. Σταθερή και ακλόνητη για το Χριστό μας, που θυσίασε τον εαυτό Του για τη δική μας σωτηρία. Παρά τα όποια διλήμματα που μπορεί να έχουμε στις μέρες μας, παρά τις όποιες προσελκύσεις από αιρετικούς ή ακόμη και αδιάφορους, ας ομολογούμε το Χριστό μας, όπως τον ομολόγησε με θάρρος η Αγία Μαρίνα, η οποία είναι και προστάτιδα των παιδιών, προστάτιδα και φύλακας του χωριού σας, και αυτό το είδαμε πέρυσι όταν οι πύρινες φλόγες τύλιξαν το χωριό».

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ησαίας προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Οικονόμο Ανδρέα Σωφρονίου, εφημέριο του ναού και αρχιερατικό επίτροπο Ορεινής, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 30 συναπτά έτη ιερωσύνης.

Οι ιερείς της αρχιερατικής περιφέρειας Ορεινής, των χωριών δηλαδή Οδού, Μελίνης, Βαβατσινιάς και Αγίων Βαβατσινιάς δώρησαν στον Πανιερώτατο ένα εγκόλπιο, που εφέτος συμπληρώνει 15 έτη στο θρόνο της των Ταμασέων εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε λιτανεία πέριξ του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.