Δύο χρόνια μετά την καθολική διακοπή όλων των εκδηλώσεων στην Πάφο λόγω πανδημίας, η αρχαιότερη και πλέον δημοφιλής γιορτή της πόλης, τα Ανθεστήρια, πραγματοποιήθηκαν ξανά. Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, η Πάφος, οργάνωσε σήμερα τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, με πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου και του Φυσιολατρικού Πνευματικού Ομίλου Πάφου, ως συνεχιστές μιας παράδοσης 85 και πλέον χρόνων.

Σε χαιρετισμό του ενώπιον εκατοντάδων πολιτών που εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα κατέκλυσαν την πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως για την Πάφο των 2.300 χρόνων, τα Ανθεστήρια σημαίνουν πολλά.

« Με τις ρίζες τους να τρέφονται από τις αρχαίες παραδόσεις του Ελληνισμού, ο θεσμός αποτελεί για την πόλη μας πολύτιμη κληρονομιά», τόνισε. « Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο, που καμία άλλη γιορτή δεν έχει συνδεθεί τόσο στενά με το όνομα της Πάφου».

Τα φετινά «Ανθεστήρια» άρχισαν στην πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου με τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Πάφου. Ακολούθησε αναβίωση του αρχαιοελληνικού Μύθου του «Νάρκισσου και της Ηχούς» , σε σκηνοθεσία Πάολας Χατζηλαμπρή, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Πάολας Χατζηλαμπρή, Στέφανης Μαυροκορδάτου, Κίκη Κακουλλή και Έλενας Χειλέτη και με την συμμετοχή σχολών χορού της πόλης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.