Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και συμμορφώνονται με τα βασικά μέτρα ασφαλείας, είπε μεταξυ αλλων ο καθηγητής Παθολογίας Νίκος Σύψας (ΕΡΤ), με αφορμή τη νέα -μασκαρεμένη- κανονικότητα.

Όπως είπε: παρακολουθούν οι ειδικοί την εξέλιξη της επιδημίας καθημερινά και αποφάσεις λαμβάνονται περίπου δέκα μέρες μετά τη λήψη κάθε μέτρου.

Αναγνώρισε πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος πισωγυρίσματος αλλά επισήμανε πως αυτός είναι ο λόγος που ζητείται η τήρηση μέτρων, ούτως ώστε να μην χρειαστεί η κοινωνία να ξανακλείσει.

Ερωτηθείς για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ο κ. Σύψας εξήγησε πως γίνεται μέσω αυτών η απαραίτητη επιδημιολογική μελέτη ώστε να υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα της νόσου στους πολίτες.

Για τα φάρμακα κατά του κορονοϊού είπε πως έχουμε ήδη ένα στη διάθεσή μας, αφού η ρεμδεσιβίρη έχει ήδη πάρει έγκριση στις ΗΠΑ και θα πάρει προσεχώς και στην Ευρώπη.

«Οι παραλίες θα ανοίξουν και θα κάνουμε τα μπάνια μας πολύ σύντομα, αλλά θα τα κάνουμε με ασφάλεια» είπε για το καλοκαίρι. Ξεκαθάρισε πως εικόνες από τις οργανωμένες παραλίες με τον έναν πάνω στον άλλο δεν μπορούμε να ξαναδούμε γιατί θα υπάρξει διασπορά.

Τέλος για τα σχολεία, είπε πως το ερώτημα για το άνοιγμα ή μη των δημοτικών θα ληφθεί σε περίπου δύο εβδομάδες. Εάν η επίδραση από την επιστροφή των μαθητών των λοιπών τάξεων πάνω στην επιδημία δεν είναι σημαντικό- που αυτό εκτιμούν οι ειδικοί ότι θα γίνει, όπως είπε- τότε θα σκεφτούν τι θα γίνει με τα δημοτικά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.