ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα αντιδράσουν οι πολίτες σε σχέση με την άρση των μέτρων, καθώς ήδη παρατηρείται σε κάποιες περιπτώσεις υπερβολικός συγχρωτισμός. Στο πλαίσιο αυτό έτοιμα προς υλοποίηση βρίσκονται σενάρια επαναφοράς περιορισμών στην περίπτωση που καταγραφεί αύξηση στα κρούσματα. Με άλλα λόγια, το μοντέλο «Αγία Παρασκευή» δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί ξανά στο άμεσο μέλλον.

ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ:Υπάρχει μία απαγόρευση, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης προκειμένου η άρση της να γίνει πριν από την προαναγγελθείσα ημερομηνία.

Απαραίτητη προϋπόθεση ασφαλώς για να γίνει αυτό, θα είναι η ομαλή εξέλιξη της πανδημίας και η παραμονή του αριθμού των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα, όπως είναι σήμερα.

Πρόκειται για την άρση του περιορισμού για μετακινήσεις εκτός νομού.

Με βάση το κυβερνητικό πλάνο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, το συγκεκριμένο μέτρο έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου, όμως γίνεται συζήτηση μήπως και έρθει πιο νωρίς χωρίς πάντως να έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει εισήγηση για να γίνει μερικά 24ωρα νωρίτερα, η οποία και θα αξιολογηθεί σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η απόφαση περί της 1ης Ιουνίου παραμένει χωρίς μάλιστα αστερίσκους. Ο,τιδήποτε άλλο στερείται ρεαλιστικής προσέγγισης και απηχεί απόψεις μακριά από τα κέντρα αποφάσεων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το σχέδιο για το σταδιακό «ξεκλείδωμα» της χώρας προχωρά καλά, χωρίς παρατράγουδα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.