Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε στο Κίεβο τον Ντενίς Κουλικόβσκι, επικεφαλή της παράνομης φυλακής «Ιζολιάτσια» (μτφρ.: «Απομόνωση»), στην οποία βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες ουκρανοί από το 2014 μέχρι σήμερα.

Πρόκειται ουσιαστικά για στρατόπεδο συγκέντρωσης, το οποίο έστησαν οι τρομοκράτες του Ντονμπάς μαζί με ρώσους στρατιωτικούς από το 2014 και στο οποίο έστελναν τους Ουκρανούς πολίτες που διαφωνούσαν με την κατοχή του Ντονμπάς αλλά και αιχμαλώτους πολέμου. Από το 2014 οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε συνεργασία με ντόπιους «αυτονομιστές» ξεκίνησαν πόλεμο στο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας κατά των νόμιμων αρχών αποκόπτοντας τμήματα των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγάνσκ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, που βρίσκονται στα χέρια των αρχών, ο Κουλικόβσκι διηύθυνε αυτή τη «φυλακή» αλλά και έπαιρνε προσωπικά μέρος στους βασανισμούς. Ο ίδιος και άλλοι βασανιστές χτυπούσαν ή έκοβαν με μαχαίρια τα θύματά τους, τους έπνιγαν, τους χτυπούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα και τους βίαζαν. Εκτός τούτου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές ασφαλείας, ο Κουλικόφσκι είχε εισάγει και πρακτικές ψυχολογικών βασανισμών όπως η ταφή ζωντανών κρατουμένων και οι εικονικές εκτελέσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.