Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη Δευτέρα το βράδυ προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του και να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.

Ο Μπάιντεν ευχήθηκε καλή ανάρρωση μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί ο Παναγιότατος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ. Λίγες ώρες μετά την εξαγωγή του από το νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε στη Ρώμη με τον Πάπα Φραγκίσκο, όπου με χαρά έμαθε για τις αδερφικές σχέσεις των δύο θρησκευτικών ηγετών.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο και για το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Αμερικανός Πρόεδρος για τα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την υποστήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος, όπως και πριν, να προσφέρει την βοήθειά του στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.