Κατόπιν προσκλήσεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, συνήλθε, μεταξύ 6 και 9 Νοεμβρίου, στους χώρους του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Σαμπεζύ της Γενεύης, η ετήσια Συνέλευση των Γενικών Γραμματέων των Παγκόσμιων Ομολογιακών Οργανισμών (Christian World Communions).

Τους συνέδρους καλωσόρισε εκ μέρους του Πατριάρχου ο Προϊστάμενος του Κέντρου, Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, με γραπτό μήνυμά του, στο οποίο ανεφέρθη δι΄ ολίγων στην διορθόδοξη και διαχριστιανική αποστολή του Πατριαρχικού αυτού ιδρύματος.

Σκοπός της συνελεύσεως είναι η αμοιβαία ενημέρωση των συνέδρων, κυρίως ως προς την πορεία των διμερών και πολυμερών θεολογικών διαλόγων και άλλων οικουμενικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων κάθε Εκκλησίας και Ομολογίας, η προσπάθεια μιας από κοινού ανάλυσης της επικρατούσης σήμερα κοινωνικο-πολιτικής πραγματικότητας μέσα στην οποία οι Χριστιανοί καλούνται να βιώσουν το Ευαγγέλιο και, τέλος, η αναζήτηση τρόπων κοινής Χριστιανικής μαρτυρίας μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

Των εργασιών της συνελεύσεως μετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Ποντιφηκού Συμβουλίου γιά την Ενότητα των Χριστιανών, του Συμβουλίου της Αγγλικανικής Κοινωνίας, της Παγκόσμιας Λουθηρανικής Ομοσπονδίας, της Παγκόσμιας Κοινωνίας Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών και της Επιτροπής «Πίστη και Τάξη» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Μόνιμος Αντιπρόσωπός του στο ΠΣΕ, Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.