Πολυμελής όμιλος προσκυνητών αποτελούμενος από τα μέλη του Συλλόγου των Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» επισκέφθηκε την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Τους ιεροψάλτες συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Δεληχρήστος, κληρικοί και άλλοι προσκυνητές.

Οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, και την περί αυτόν αδελφότητα στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής. Υποδεχόμενος τους επισκέπτες ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής, ειδικότερα όμως στη συμβολή της στην Πατριαρχική Μουσική παράδοση, μέσω των μεγάλων Μουσικοδιδασκάλων που δίδαξαν σε αυτήν. Εκ μέρους των Ιεροψαλτών, τον Καθηγούμενο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αθανάσιος Δημητρίου.

Ακολούθησε η ευλόγηση και κοπή της πίτας του Συλλόγου από τον Καθηγούμενο, ενώ μετά την ξενάγηση των επισκεπτών στους χώρους της Σχολής, παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.