Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και την προεδρία του κ. Μιχαήλ Ψάρρου. Η Συμβουλευτική Επιτροπή συγκροτήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο μετά από οδηγία του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να γίνει το σημαντικό πρώτο βήμα για τη δημιουργία του νέου χάρτη.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή θα υποβάλει εισηγήσεις στη «Μικτή Επιτροπή» που συστάθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτή η Μικτή Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής και εκπροσώπους της Μητέρας Εκκλησίας και θα είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη του νέου Χάρτη.

Στο διάστημα αυτό η Αρχιεπισκοπή συνεχίζει να λειτουργεί ως νομική οντότητα με βάση τους Κανονισμούς της.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή περιλαμβάνει Ιεράρχες και εκπροσώπους από κάθε Μητρόπολη που ορίζει ο αντίστοιχος Ιεράρχης. Περιλαμβάνει επίσης τους γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, μέλη του Συμβουλίου Αρχιεπισκοπής, εκπροσώπηση από τα θεσμικά όργανα της Αρχιεπισκόπης, μέλη του κλήρου, θεολόγους, ακαδημαϊκούς και άλλα επιφανείς μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.