Σήμερα, Σάββατο της Τυρινής 2022 και ώρα 11πμ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, σύναξε τους Ιερόπαιδες της επαρχίας.

Παιδιά και νέοι που διακονούν στο Ιερό Βήμα των ναών της Μητροπόλεως μαζί με τους ιερείς υπευθύνους νεότητας κάθε ενορίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επισκόπου και συγκεντρώθηκαν στον περικαλλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μικρού Εμβόλου.

Αρχικά, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, καλωσορίζοντας τα παιδιά. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τρεις εισηγήσεις.

Η πρώτη από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Στυλιανό Σαρίδη, η δεύτερη από τον Γενικό Διευθυντή του Προκοπείου Πολυδυνάμου Εκκλησιαστικού Κέντρου π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη και η τρίτη από τον Γιώργο Μελετίου, φοιτητή και ιερόπαιδα. Οι εισηγήσεις αφορούσαν την πνευματική ζωή και την διακονία στο Ιερό Βήμα.

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ιδρύοντας τον Σύνδεσμο Ιεροπαίδων “άγιος νεομάρτυς Αργύριος, ο Επανομίτης”, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από έναν ιερόπαιδα από κάθε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σύνδεσμος θα πραγματοποιεί συνάξεις και εκδρομές κατά την διάρκεια του έτους.

Στο τέλος της συνάξεως κατατέθηκαν ερωτήσεις από τα παιδιά προς τον Σεβασμιώτατο και έγινε συζήτηση και δόθηκε ως ευλογία στα παιδιά μία εικόνα του αγίου νεομάρτυρος Αργυρίου, του Επανομίτου, και πλούσιο κέρασμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.