Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεξάγεται έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, που κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα στις 20:00 στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, μετά από το κάλεσμα διαμαρτυρίας από ακροδεξιές οργανώσεις που ζητούν την απόσυρση της αφίσας του ντοκιμαντέρ.

Συγκέντρωση έξω από Ολύμπιον πάρα την απαγόρευση

Οι συγκεντρωμένοι αψήφισαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τη Θεσσαλονίκη από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 00:00 το βράδυ. Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να οδηγηθούν στην οδό Φιλίππου.

Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία καθώς σήμερα στις 19:00 το απόγευμα υπήρχε διαδικτυακό κάλεσμα για διαμαρτυρία στον Ολύμπιον σχετικά με την αφίσα του ντοκιμαντέρ που απεικονίζει μια γυμνή έγκυο γυναίκα σε σταυρό. Παράλληλα, υπήρχε κάλεσμα και από άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου για την συγκέντρωση των ακροδεξιών.

Συγκέντρωση έξω από Ολύμπιον πάρα την απαγόρευση (2)

Η ΕΛΑΣ διώχνει φοιτητές έξω από Ολύμπιον

Στο σημείο και περιμετρικά από το Ολύμπιον, δύο ώρες πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας, ενώ η πλατεία Αριστοτέλους είναι «αστακός».

Περίπου στις 18:00 το απόγευμα ομάδα αναρχικών συγκεντρώθηκε νωρίς μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία αρχαίας αγοράς, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την συγκέντρωση εθνικιστικής οργάνωσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.