Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2022 συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Συζητήθηκαν πλήθος θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό της Αφρικής και την Ορθοδοξία. Ο κ. Χρυσουλάκης ενημερώθηκε για το έργο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, εξέφρασε το βαθύτατο σεβασμό του και την άπειρη εκτίμησή του στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου και επαναβεβαίωσε τη δεδηλωμένη βούληση της Ελληνικής Πολιτείας για την παροχή κάθε μορφής συνδρομής στο σημαντικότατο έργο του. Η μακραίωνη παράδοση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πέραν από την πνευματική καθοδήγηση του ελληνορθόδοξου ποιμνίου, έχει να επιδείξει σημαντικό και πλούσιο φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο, ανοίγοντας δρόμους σε ολόκληρη της Αφρική και προσφέροντας πολύτιμη υπηρεσία τόσο στην Ορθοδοξία όσο και στον Ελληνισμό.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Χρυσουλάκη για την στήριξη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και επισήμαινε ότι η διατήρηση της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών εξακολουθεί να παραμένει υψηλή προτεραιότητα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.