Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κατ’ έτος πανηγυρίζει τη μνήμη του νεοφανούς και θαυματουργού Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Παράλληλα με τις προς τιμήν του λατρευτικές εκδηλώσεις έχει διοργανώσει κατά τα περασμένα έτη τρία ιατροθεολογικά συνέδρια και ημερίδες, έχει παρουσιάσει σχετικό μουσικό ορατόριο και θεατρική παράσταση και έχει εγκαινιάσει εικαστική έκθεση με πίνακες εμπνευσμένους από τη ζωή και τη δράση του.

Στο πλαίσιο του αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων (2019) η Ιερά Μητρόπολη διοργανώνει την ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ.
Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με όλους τους ιατρικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να συσταθεί ένα κοινό βήμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του λαού της Ημαθίας σχετικά με τα θέματα υγείας.

Αφορμή για αυτή την κινητοποίηση στάθηκε το παράδειγμα της αλληλεγγύης και φιλαλληλίας, της ανιδιοτελούς και έμπονης προσφοράς του Αγίου Λουκά στον πάσχοντα άνθρωπο αποτελούν την έμπνευση για την εν λόγω πρωτοβουλία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μαζί με τους συνεργάτες του, πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Νοσοκομείων Βεροίας και Ναούσης, του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας, προκειμένου να συσταθεί οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση της Ιατρικής Εβδομάδος, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά τον προσεχή μήνα Μάιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.