Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι από τους πρώτους ξένους ΥΠΕΞ που περνούν την πόρτα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτή την ώρα η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάρκο Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον.

Ο Γεραπετρίτης βρίσκεται το τελευταίο διήμερο στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου και είχε συναντήσεις με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων και αυτή την ώρα βρίσκεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Secretary Rubio meets with Greek Foreign Minister Giorgos Gerapetritis

Μια συνάντηση που αποδεικνύει το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος, καθώς ο Γεραπετριτης είναι από τους πρώτους ξένους ΥΠΕΞ που περνούν την πόρτα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τα θέματα συζήτησης

Στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνονται:

• Η διμερής αμυντική συνεργασία.

• Η ενίσχυση των διμερών οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων.

• Ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και η συμβολή της στην ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση της Ευρώπης.

• Η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ ως συνδετικού κρίκου μεταξύ των δύο κρατών και λαών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως, αυτή τη στιγμή, έξι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές υπηρετούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει τον Αμερικανό ομόλογό του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή επισημαίνοντας το ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου και πυλώνα σταθερότητας.

Το γεγονός μάλιστα πως η Ελλάδα διατηρεί στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, αλλά παράλληλα και άριστες σχέσεις με όλες τις χώρες του αραβικού κόσμου, την καθιστά αξιόπιστο συνομιλητή όλων των εμπλεκομένων μερών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.