Η ανακοίνωση- Σήμερα το πρωί 29-4-2022 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Παρθενίου επί της οδού Λιοσίων 310Β στην Αθήνα, συνέβη γεγονός το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο απαράδεκτο.

Μετά την πρωινή λειτουργία, προσήλθε στον Ναό ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου,Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως και παρουσία πιστών και προς έκπληξη όλων άρχισε με τρόπο υποτιμητικό και εριστικό να κρίνει τα έργα που έχουμε κάνει για την ανάπλαση του ακινήτου σε Ναό. Ενάντια στο χριστιανικό πνεύμα, τις διδαχές Αγάπης και Αλληλεγγύης και το νόημα της περιόδου του χριστιανικού Πάσχα, αναίτια και απρόκλητα, άρχισε να κρίνει τις εικόνες του Ναού και την φύλαξη του λειψάνου του Αγίου Παρθενίου που βρίσκεται εντός του Ναού. Δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, χαρακτήρισε «λάκκο με τα φίδια» το υπό κατασκευή παρεκκλήσι εντός του οικοπέδου, χαρακτήρισε «κιτς» το Βαπτιστήριο που έχουμε κατασκευάσει και εν τέλει εξέφρασε υποτιμητικά λόγια για τον βοηθό Επίσκοπο. Λόγια τα οποία στην παρούσα χρονική στιγμή δεν θεωρώ ότι πρέπει να δημοσιοποιήσω ώστε να μην εκθέσω περαιτέρω κανέναν.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο Αρχιμανδρίτης προσήλθε συνοδεία προσωπικής φρουράς και ενός νεαρού, ενώ οι ίδιοι δ’ηλωσαν ότι δεν κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία. Στο σημείο αυτό εκφράζω έντονα την αντίδρασή μου. Με τίνος την άδεια απασχολείται φρουρός και με χρήματα ποιάς προέλευσης πληρώνεται (του δημοσίου;) και ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να φρουρείται; Ποιος είναι ο λόγος και από πού ορμώμενος ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης επισκέφτηκε τον ιδιωτικό μας χώρο και μάλιστα προσβάλλοντας απρόκλητα πρόσωπα και πράγματα ενώπιον κόσμου;

Προς τιμήν του ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής πατέρας Βαρνάβας, επικοινώνησε προσωπικά μαζί μου και άκουσε τις διαμαρτυρίες μου για το πρωτοφανές συμβάν.

Παρακαλώ και απαιτώ από τον κλήρο να σέβεται τουλάχιστον το έργο μας και την προσωπική προσπάθεια κάποιων ανθρώπων για την επίτευξη του έργου μας, καθώς και την προσφορά πιστών για την ολοκλήρωση καιδιατήρησή του. Να μην καταφέρεται με τρόπο υποτιμητικό και υβριστικό για ένα έργο το οποίο προσφέρει στους πολίτες και στην χριστιανοσύνη και μάλιστα μόνο από ιδιωτικές χρηματικές προσφορές χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Τέτοιες ενέργειες εκτός από αντιχριστιανικές και αντικοινωνικές, είναι και ποινικά κολάσιμες και οπωσδήποτε απαγορευτικές για τον κόσμο της Εκκλησίας.

Απαιτώ μια εξήγηση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για την άδεια να χρησιμοποιείται μισθωτός (προφανώς) του Δημοσίου για προστασία αν δεν υφίσταται ειδικός λόγος.

Απαιτώ δημόσια συγνώμη από τον προκαλέσαντα το επεισόδιο

Απαιτώ από τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει θέση και να μην επιτρέπει να διαδραματίζονται τέτοια συμβάντα τα οποία μόνο όνειδος προκαλούν .

Αθήνα 29 Απριλίου 2022

Ο Πρόεδρος της Ιεραποστολικής Αδελφότητος

Αγίου Παρθενίου – Άνθρωπε Αγάπα

+Παρθένιος

Υ.Γ. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Κοινοποίησις: Υπουργό προστασίας του πολίτη

Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.