Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε στις 6 Μαΐου 2022, αντιπροσωπεία της αποκαλούμενης Ορθόδοξης Tewahedo Εκκλησίας της Ερυθραίας με επικεφαλής τον Σεβασμ. Μητροπολίτη πάσης Ευρώπης κ. Παύλο, τον Σεβασμ. Μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά κ. Ηλία, τον Σεβασμ. κ. Λουκά, Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, τον Ιερέα π. Μπερεκέτ, Υπεύθυνο επί των Εξωτερικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου της Ερυθραϊκής Εκκλησίας, τον Ιερέα π. Ιωσήφ, Γραμματέα της Μητροπόλεως πάσης Ευρώπης και τον ομογενή εξ Ερυθραίας κ. Λάμπρο Κυριακάκο.

Η αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο, με σκοπό την αρχική γνωριμία των δύο ιστορικών Εκκλησιών και την βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ τους.

Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ερυθραϊκής και Ελληνικής Εκκλησίας εντός του κτηρίου διοίκησης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την πρώτη να είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Παρόντες ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Η συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, μετά από σχετικές επιστολές που απέστειλε η Ορθόδοξη Tewahedo Εκκλησία της Ερυθραίας προς τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.