Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου με βαθυτάτη κατ’ άνθρωπον θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του αιδεσιμωτάτου Οικονόμου Λάμπρου Παπαϊωάννου.

H εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί αύριο, Κυριακή, 8η Μαΐου 2022 και ώρα 4:00μ.μ από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Ο αείμνηστος π. Λάμπρος, συμπλήρωσε προ ημερών και συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου, το ενενηκοστό έννατο έτος της ηλικίας του (1923-2022). Καταγόταν από την κατεχόμενη σήμερα κοινότητα Καλοψίδας.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 15 Αυγούστου του 1966, ενώ τον Οκτώβριο του επόμενου έτους 1967, έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.

Η προσφυγιά του 1974 τον οδήγησε μαζί με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες, στο Δασάκι της Άχνας, όπου διέμειναν προσωρινά σε καταυλισμό με αντίσκηνα τα οποία έστησαν τα Η.Ε και ο βρετανικός στρατός.

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης το έτος 2007 σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στην Εκκλησία και στον άνθρωπο, ο Πανιερώτατος του απένειμε το οφίκκιο του Οικονόμου.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την εκδημία του αειμνήστου π. Λάμπρου καταλήγει ως εξής: «Έχουμε λοιπόν την ελπίδα, αλλά και τη βεβαιότητα, ότι ο π. Λάμπρος συνεχίζει πλέον να λειτουργεί και ενώπιον του Επουρανίου Θυσιαστηρίου. Να έχουμε την αγία ευχή του».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.