ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΓΡΙΠΗΣ: Η έξαρση του ιού της γρίπης των τελευταίων ημερών γέμισε τα νοσοκομεία με παιδιά αλλά και ενήλικες που χρειάζονται νοσηλεία. Ήδη 25 σοβαρά περιστατικά γρίπης Α’ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά τους τελευταίους δύο μήνες εκ των οποίων προέκυψαν τέσσερεις θάνατοι. Ποια τα συμπτώματα, ποια τα μέτρα πρόληψης και τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Τα κύρια συμπτώματα της γρίπης είναι:

– πονοκέφαλος

– πόνοι στις αρθρώσεις και στην πλάτη

– ζάλη και ίλιγγος

– αδυναμία και κομμάρες

– πυρετός υψηλός που έρχεται συνήθως απότομα και συνοδεύεται από ρίγη και διαρκεί 3-4 ημέρες

– έντονοι ιδρώτες

Στη γρίπη αυτή σπάνια υπάρχει τρέξιμο ή μπούκωμα της μύτης, ενώ μπορεί να υπάρχουν βήχας, φτερνίσματα, ανορεξία, ναυτία και έμετος.

Tύποι γρίπης:

Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι ιών που προκαλούν τη γρίπη ο Α, ο Β και ο C. Όμως, ο τύπος Α προκαλεί τις πιο σοβαρές λοιμώξεις.

Πότε εκδηλώνεται πιο συχνά η γρίπη:

Έξαρση της γρίπης παρουσιάζεται μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου οπότε και εκδηλώνονται κάθε χρόνο σποραδικά κρούσματα.

Πόσες μέρες χρειάζονται για να μεταδοθεί;

Ο χρόνος επώασης της γρίπης είναι 1-3 ημέρες και ο πάσχων μεταδίδει τη νόσο 1 ημέρα πριν και 3-7 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Τα έντονα συμπτώματα της γρίπης διαρκούν 4-6 ημέρες, ενώ πλήρη αποκατάσταση της υγείας έχουμε 7-10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Μερικές βαριές περιπτώσεις μπορεί να κρατήσουν και μερικές εβδομάδες, ενώ σε αρκετά άτομα η γρίπη αφήνει ένα βήχα και ένα αίσθημα αδυναμίας που κρατά μερικές εβδομάδες.

Η σημασία της γρίπης ως νόσου οφείλεται κυρίως στην ταχύτητα εξάπλωσής της και στη βαρύτητα των επιπλοκών που είναι σπάνιες.

Οι επιπλοκές που είναι τα κύρια αίτια θνησιμότητας από γρίπη αφορούν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα και εκδηλώνονται με πνευμονία ή βρογχίτιδα.

Η γρίπη δεν θα πρέπει να συγχέεται με το κοινό κρυολόγημα που προκαλείται από διαφορετικούς ιούς, είναι πολύ πιο συχνό και εκδηλώνεται συνήθως με ελαφρότερη συμπτωματολογία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.