Την απόφαση για αναβολή διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18/6 στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή.

Ο λόγος είναι η οργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών. Όπως αναφέρουν οι συντονιστές του σπαρτιατικού συλλαλητηρίου προκρίθηκε η θέση της ενίσχυσης του αθηναϊκού συλλαλητηρίου, στο οποίο αναμένεται αυξημένη συμμετοχή Λακώνων. Έτσι, το συλλαλητήριο της Σπάρτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία που θα οριστεί προσεχώς.

Η σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Οι Λάκωνες δυναμώνουν το Συλλαλητήριο της Αθήνας» έχει ως εξής:

«Πριν από 10 ημέρες μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους με αληθινή αγάπη για την Ελλάδα μας, μπροστά στον εμφανή κίνδυνο παραχωρήσεως της ιστορίας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας σε μια γείτονα χώρα που τα διεκδικεί, αποφάσισε να ευαισθητοποιηθεί και να ενώσει τη φωνή της με όλους τους Έλληνες που διαμαρτύρονταν για το ίδιο θέμα.

Με την συναίνεση και ευλογία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος δέχθηκε να εκφωνήσει και την κεντρική ομιλία, ως φορέας ενότητας του λαού, την αρωγή και συμπαράσταση τοπικών φορέων, των αποστράτων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, επιστημονικών, πολιτιστικών συλλόγων, της ομογένειας και απλών πολιτών πορευθήκαμε προς την υλοποίηση του Συλλαλητηρίου.

Στο συλλαλητήριο θα ήταν παρών και θα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, με αντιπροσωπεία ιερέων από την Ιερά μας Μητρόπολη.

Απώτερος σκοπός να εκφραστεί μέσω αυτού η βούληση των Λακώνων για το σοβαρότατο θέμα της Μακεδονίας.

Ένας δεύτερος σκοπός ήταν η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσεως της κυβερνήσεως. Δυστυχώς μας πρόλαβαν τα ραγδαίως εξελισσόμενα γεγονότα.
Η συντονιστική επιτροπή για το Συλλαλητήριο της Σπάρτης από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε επικοινωνία με την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσε τα μεγάλα Συλλαλητήρια στην Ελλάδα για τις ενέργειες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν.

Η εισήγησή τους πλέον είναι να αναβάλλουμε το Συλλαλητήριο στη Σπάρτη, αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα στην Αθήνα και να βρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στο Σύνταγμα το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 σε μια ειρηνική διαμαρτυρία».

Για το σκοπό αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στον κ. Νικόλαο Μηνακάκη στο τηλ. 6949 692338 για περισσότερες πληροφορίες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.