Όσον αφορά στο ποσό το οποίο θα καταβληθεί στους κληρονοόμους θα ανέλθει συνολικά στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από ειδική κρατική επιχορήγηση, όπως συνέβη και με τα αναδρομικά των ζώντων δικαιούχων.

Όσον αφορά στα αναδρομικά των θανόντων συνταξιούχων, τα δικαιούνται οι κληρονόμοι τους. Οι σχετικές αιτήσεις έπρεπε να γίνουν έως τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ τα δικαιολογητικά τα οποία εκκρεμούν, θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Όσες αιτήσεις έχουν καταστεί “πλήρεις”, δηλαδή συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα ικανοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Έτσι, η πρώτη σχετική καταβολή θα γίνει έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η δεύτερη καταβολή θα αφορά στις αιτήσεις οι οποίες παραμένουν ακόμα εκκρεμείς, καθώς εκκρεμεί η κατάθεση των απαιτουμένων δικαιολογητικών.

Δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών είναι η 28η Φεβρουαρίου, η καταβολή των αναδρομικών αυτών θα συντελεστεί εντός του προσεχούς Μαρτίου, σύμφωνα αρμόδια στελέχη του Υπ. Εργασίας.

Το σύνολο των θανόντων συνταξιούχων, οι κληρονόμοι των οποίων δικαιούνται τα αναδρομικά, ανέρχονται σε 177.222.

Σε δύο δόσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους κληρονόμους των “παλιών” συνταξιούχων, οι οποίοι υπέστησαν περικοπές στις κύριες συντάξεις τους το 2015-2016.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί γύρω στις 15 του τρέχοντος μηνός και θα αφορά όσους κληρονόμους έχουν ήδη καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ η δεύτερη θα καταβληθεί έως τα μέσα Μαρτίου και θα αφορά όσους καταθέσουν τα δικαιολογητικά έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα αναδρομικά αυτά αφορούν στις επιστροφές των περικοπών στις κύριες συντάξεις της περιόδου μεταξύ Ιουνίου 2015-Μαϊου 2016 τις οποίες υπέστησαν συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν αποβιώσει πλέον.

Οι ζώντες δικαιούχοι των αναδρομικών έλαβαν πέρυσι τα εν λόγω αναδρομικά, βάσει των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου Βρούτση κατ΄εφαρμογή αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.