Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτκή Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης στην Ιερά Νήσο Τήνο.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, με την άδεια και ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Τήνου κ. Δωροθέου του Β’, χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

μητροπολίτης

Τον Μητροπολίτη πλαισίωναν ιερείς και διάκονοι του Πανιέρου Ναού, ενώ τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια οι χοροί των Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου αναλύσας της ευαγγελική περικοπή και τα ποιήματα των ιερών υμνογράφων. Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόσωπο της Υπέραγνης Μητέρας του Κυρίου, Υπεραγίας Θεοτόκου και στον Ευλογημένο Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης, στον οποίο η παρουσία Της είναι διάχυτη.

Δεῦτε ἀνανήψωμεν, καὶ εἰς ὕψος ἐπάρωμεν

(Οίκος Όρθρου Αναλήψεως), λέγει ο Ιερός συντάκτης μιλώντας μέσα στην καρδιά μας. Τα πράγματα του κόσμου μας ναρκώνουν, μας κοιμίζουν, μας τεμπελιάζουν και σήμερα ο περισσότερος κόσμος ίσως εξαιτίας της μελαγχολίας της οικονομικής κρίσεως είναι ναρκωμένος και μελαγχολικός. Η Αγία μας Εκκλησία μας καλεί να ανανήψουμε και να σηκωθούμε ψηλά όπως ο αναλαμβανόμενος Κύριος.

Είναι ευκαιρία σήμερα αυτό το μήνυμα να το κρατήσουμε όλοι που ευρισκόμαστε εδώ και ήλθαμε ευλαβικά να προσκυνήσουμε και να ζητήσουμε κάτι από την Παναγία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας το κήρυγμά του ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου Τήνου κ. Δωρόθεο για την ευλογία και αγάπη που επιδεικνύει στο πρόσωπό του κάθε φορά που μεταβαίνει στη γενέτειρά του, καθώς επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Γεώργιο Φανερό και την Διοικούσα επιτροπή του Ιδρύματος για την υποδοχή και την τάξη κάθε φορά που επρόκειτο να φιλοξενήσει τον Σεβασμιώτατο στον Πανίερο Ναό της Παναγίας και ευχήθηκε σε όλους η ευλογία του Αναληφθέντος Κυρίου, δια πρεσβειών της Μεγαλόχαρης Μητρός Αυτού να φυλάττει πάντας και να στηρίζει τον πνευματικό αγώνα ενός εκάστου.

Προ της απολύσεως ο π. Γεώργιος Φανερός εκφράζοντας τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού του Αγίου Σύρου, του ιερού κλήρου και των ευλογημένων πιστών της Ιεράς Νήσου, καλωσόρισε για μια ακόμη φορά τον Μητροπολίτη και τον ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία του.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν πολλοί προσκυνητές από το νησί καθώς και από πολλά μέρη της Ελλάδος, ενώ τις Ιερές ακολουθίες μετέδωσαν απευθείας οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί των Ιερών Μητροπόλεων Σύρου και Φθιώτιδος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.