Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Κατά τη Χριστουγεννιάτικη Ι.Αγρυπνία που τελέστηκε στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας προεξήρχε του Εσπερινού, δίνοντας τη χαρά και την ευλογία στους προσκυνητές να τον έχουν για λίγο ανάμεσά τους την Άγια Νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.

Το Σεβασμιώτατο υποδέχτηκαν στον προάυλειο χώρο της Ι.Μονής ο Καθηγούμενος και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης με τη συνοδεία του, ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσαν οι άριστα καταρτισμένοι ιεροψάλτες του χορού ”ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟ ΨΑΛΤΗΡΙ”

Εν πομπή κατευθύνθηκαν στο Καθολικό του ναού και αφού ο Σεβασμιώτατος πήρε τη θέση του στο Δεσποτικό θρόνο ξεκίνησε ο Εσπερινός.

Λίγο μετά την ακολουθία της Λιτής και την αρτοκλασία ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής, απήυθυνε εγκάρδιο και ολόψυχο χαιρετισμό στο Σεβασμιώτατο και του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας της Μετεωριτίσσης ώστε να σκέπει το έργο και τον αγώνα του.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του τόνισε μεταξύ άλλων την αγάπη και το σεβασμό που τρέφει προς το πρόσωπο του π. Νήφωνα και ευχήθηκε να τους δίνει ο Θεός δύναμη και φώτιση ώστε να ποιμάνουν σωστά τον τόπο. Του δώρισε μία Ηγουμενική Ράβδο την οποία είχε προμηθευτεί κάποτε απο το Κάιρο κατασκευασμένη από οστά Καμήλας και ένα χρυσοκέντητο Πετραχήλι.

Αμεσως μετά ευλόγησε τους πιστούς, έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του και αναχώρησε.

Στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου ο Μητροπολίτης Θεόκλητος

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.