Χριστούγεννα 2017-Οικουμενικό Πατριαρχείο
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στο Φανάρι

Χθες, παραμονή Χριστουγέννων 2017, Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδέχθηκε στο Φανάρι τους εκδότες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, Αναστασία Κότσαρη και Ανδρέα Μ. Καραγιάννη.

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα συζητήσαμε στο γραφείο του και μας περιέγραψε το σπουδαίο έργο και ιδιαιτέρως σημαντικό έργο του.

Μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε τώρα είναι ο Διαθρησκειακός Διάλογος, αντικείμενο εξαιρετικά σημαντικό. Ο Διαθρησκειακός Διάλογος θα συμβάλλει τα πλείστα στο να μειωθούν οι διαμάχες και να επικρατήσει ειρήνη σε όλο το κόσμο. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη»

Υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι η προστασία του κλίματος κάτι στο οποίο η τωρινή κυβέρνηση των ΗΠΑ με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ δεν συμβάλλει εξαιτίας οικονομικών συμφερόντων.

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στο θέμα του Διαθρησκειακού Διαλόγου ανέφερε ότι γνωρίζει πως υφίσταται κριτική από ορισμένες πλευρές ακόμα και από κάποιους Έλληνες Αρχιερείς, ο Θρησκευτικός Φοντανενταλισμός όμως, τόνισε, δεν βοηθά σε τίποτα, βλέπουμε τα αποτελέσματα του θρησκευτικού Φονταμενταλισμού στο Ισλάμ.

Μια χούφτα Έλληνες-Σήμερα η καρδιά της Πόλης χτυπούσε στο ταπεινό Φανάρι

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.