Α Χαιρετισμοί-Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Στην Ι.Μ.Αγ. Θεοδώρων προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος.

Με αφορμή την Ανάμνηση του Θαύματος των κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, η οποία με βάση το Πάσχα
εορτάζει 43 ημέρες πριν από αυτό,ο Σεβασμιώτατος υποδέχτηκε στην πύλη του Ιερού Ναού, την τιμία ΚΑΡΑ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου και την οποία μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης.

Ο κ.Θεόκλητος κατευθύνθηκε με την Τιμία Κάρα ανά χείρας, εν πομπή στο μέσο του Ναού και έπειτα από μικρή δέηση ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Αμέσως μετά το τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, ξεκίνησε η Α’ Στάση των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο, όπου κλήρος και λαός έψαλλαν σε κλίμα συγκίνησης ”Τη Υπερμάχω Στρατηγώ” και ακολούθως απηύθηναν δια στόματος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας τα δοξολογικά και γεμάτα ευγνωμοσύνη ‘ΧΑΙΡΕ’ στην μητέρα του Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Δέυτερη ακολουθία μέσα στην ίδια ημέρα της ‘Α Στάσης των Χαιρετισμών τέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.Θεόκλητος, στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος, δίνοντας την ευκαιρία σε εργαζόμενους και λοιπούς κωλυόμενους που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν νωρίτερα τους Χαιρετισμούς, να παρευρεθούν και να δοξολογήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος χάρισε στος πιστούς και από ένα μικρό βιβλίο που περιέχει όλες τις Στάσεις των Χαιρετισμών, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν, αναγιγνώσκοντας παράλληλα με εκείνον, που προεξήρχε της ακολουθίας.

Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Α Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Μ.Ν.Αγ. Βησσαρίωνος

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.