ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ : Ο σεισμός σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ– ΛΕΣΒΟΣ: Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Κιρκαγάτς που απέχει 88 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη.

Ο σεισμός σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με το ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά πέντε σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ.

Με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, έντασης 5,3 βαθμών. Επίσης έχουν γίνει και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.

Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην Τουρκία, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, που επικαλείται την πρώτη μέτρηση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναστάτωσε και τη Λέσβο και ιδιαίτερα τις ανατολικές της ακτές, σήμερα, στις 18:10 το απόγευμα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ακχισάρ της δυτικής Τουρκίας, 109 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πλήττει συχνά την Ελλάδα και άλλες χώρες του πλανήτη.

Οι περισσότεροι σεισμοί που γεννιούνται στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον.

Προετοιμάσου από τώρα, για να μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του σεισμού και να έχεις την κατάλληλη αντισεισμική συμπεριφορά μετά το σεισμό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.