ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ : Αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο, έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή», σημειώθηκε στις 07:08 στον θαλάσσιο χώρο 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Άρβης, στην Κρήτη, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νότιο τμήμα της ανατολικής Κρήτης

Αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο, έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, όπου φαίνεται να έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση.

Ανησυχία προκάλεσε στους Κρητικούς η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 07:08 το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Άρβης στην Κρήτη.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 67.1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση ενώ ανέφερε και τα δυο βασικότερα σενάρια για τον σεισμό.

«Ήταν μια ισχυρή δόνηση που έγινε αντιληπτή στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, στην Ρόδο, την Πελοπόννησο μέχρι και την Αίγυπτο», ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκκας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.