Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο.

Τί είναι τα μερομήνια

Οι μετεωρολόγοι δεν την αναγνωρίζουν, πολλοί όμως είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι αλάνθαστη. Τα Μερομήνια είναι η παρατήρηση του καιρού του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Σημειώνεται ότι τα Μερομήνια καταγράφουν τις “τάσεις του καιρού” για το συγκεκριμένο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόβλεψη.

Πρωτοχρονιά καιρός προβλέψεις

Την Πρωτοχρονιά προβλέπονται χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Ειδικά, το διάστημα 27-31 Δεκεμβρίου θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα. Μετά τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου, τα χιόνια αναμένεται να φθάσουν και σε πολλές πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας. Ο νέος χρόνος δηλαδή μπορεί να μπει με χιόνια. Από τις 4 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου καταφτάνουν οι Αλκυονίδες μέρες και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.