Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, κατά της διαφθοράς, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί στους δρόμους κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Κάθε ηλικίας, νεαροί, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδικά καροτσάκια, πολλά ποδήλατα και πάρα πολλοί με λουλούδια στα χέρια, πορεύονται με συνθήματα όπως «κάτω η διαπλοκή», «κάτω η διαφθορά», «κάτω στη αστυνομική βία», κάποιοι καταφέρονται και εναντίον των κομμάτων, υπέρ της δημόσιας υγείας. Αλλοι ρίχνουν φυλλάδια με συνθήματα όπως «ο εχθρός είναι οι τράπεζες», ενώ ακούγεται και το σύνθημα «να σπάσουμε τον τρόμο».

Τον ρυθμό δίνουν τύμπανα.

Τραγουδώντας, μεταξύ άλλων, το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοϊζου, η πορεία, ειρηνικά, αλλά με συνθήματα όπως να «σπάσουμε τον τρόμο», έκανε στάση στη Βουλή και άρχισε την επιστροφή προς το σημείο έναρξης.

Στην κορυφή της πορείας, που εξελίχθηκε σε μαζική, βρίσκονται διάφορες οργανώσεις που συμμετέχουν στη διοργάνωση, στο μέσο περίπου διάφοροι πολίτες και στο πίσω μέρος της πορείας η Θύρα 9.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οργανωτές της εκδήλωσης προτρέπουν τους διαδηλωτές να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Την εκδήλωση καλύπτουν και ξένα ΜΜΕ με πλάνα και δηλώσεις.

Η εκδήλωση στη Λευκωσία χαρακτηρίστηκε ως υψηλής επικινδυνότητας, λόγω των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου, με την Αστυνομία να έχει καταρτίσει Σχέδιο Δράσης για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτροπα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί σε απόσταση από την εκδήλωση και θα επέμβουν μόνο αν σημειωθούν επεισόδια.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στη Λεμεσό στις 18:00 το απόγευμα.

Αναμένεται ότι πέραν των 100 αστυνομικών θα επιτηρούν την περιοχή ενόψει της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

SigmaLive και ΣΙΓΜΑ σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της εκδήλωσης, με πληροφορίες από το σημείο καθώς επίσης και οπτικοακουστικό υλικό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.