Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκαν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, την Τιμία Κάρα του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς.

Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, Προϊστάμενος του Ανδρώου Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.
Μετά την υποδοχή των θησαυρισμάτων, ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στην υποδοχή αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του εν λόγω Ιερού Ναού, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, τον πατέρα Νεκτάριο για την αποδοχή της πρόσκλησης των ιερών θησαυρισμάτων και όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την παρουσία τους.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο πατήρ Θεόδωρος δώρησε στον Σεβασμιώτατο εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου, στον πατέρα Νεκτάριο ένα σετ με ιερά σκεύη για το Ησυχαστήριο, Σταύρο επιστήθιο και εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου παρέδωσε και στην αδελφότητα του Ησυχαστηρίου.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά. Παράκληση και εσπερινός Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και Ιερομάρτυρα – Ευλογία και Αγιασμός. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 20 Δεκεμβρίου 2021. Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος και Ιερομάρτυρας. Την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου τιμούμε επίσης στις 29 Ιανουαρίου με την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.