ΒΟΣΤΩΝΗ.Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου θα υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς και συγκεκριμένα αλλαγής της μιτροειδούς βαλβίδας.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος έστειλε ο ίδιος ενημερωτικό σημείωμα στον κλήρο και τον λαό της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου την οποία ποιμαίνει επί δέκα επτά χρόνια.

Στο σημείωμά του, ανάμεσα στα άλλα, γράφει πως «το θέμα της βαλβίδας είναι υπό παρακολούθηση επί αρκετά χρόνια, αλλά τώρα με τις συμβουλές των ιατρών μου αποφάσισα πως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει η εγχειρητική διαδικασία».

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος θα απέχει από τα καθήκοντά του επί δύο εβδομάδες όσο και το μετεγχειρητικό στάδιο, ενώ αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα να μπορεί να εργάζεται εξ’ αποστάσεως μέσω email και ηλεκτρονικής εφαρμογής, ενώ θα επανέλθει πλήρως στα καθήκοντά του προς το τέλος Ιανουαρίου 2023.

Η ζωή στη Μητρόπολη θα συνεχιστεί κανονικά υπό την εποπτεία του πρωτοσυγκελεύοντος Επισκόπου Φωκαέας Ιωάννη.

Οπως είχε γράψει στο παρελθόν ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Μητροπολίτης Γεράσιμος είναι πνευματικό ανάστημα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, του οποίου διετέλεσε Αρχιδιάκονος επί μακρά σειρά ετών.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος Μιχαλέας, ο οποίος είναι εκ των πλέον λογίων ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικότερα, γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1945 στην Καλαμάτα όπου έμαθε τα πρώτα γράμματα και στη συνέχεια σπούδασε στο Ελληνικό κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στην οποία μετά την αποφοίτησή του εργάσθηκε ως Ληξίαρχος της Σχολής.

Το 1979 χειροτονήθηκε Διάκονος και υπηρέτησε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο επί 17 χρόνια μέχρι το 1996, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως Διευθυντής της Φοιτητικής Ζωής της Σχολής.

Από το 1988 μέχρι το 1999 διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος εγγραφών και Αρχείων του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής. Το 1993 αναγορεύτηκε διδάκτωρ από το Boston College της Σχολικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Δίδαξε επί σειρά ετών στο Ελληνικό Κολέγιο και επίσης επί δεκαετία ήταν λέκτορας του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης.

Παράλληλα, διορίστηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας της Διευθύνσεως του Ιατρικού Κέντρου των Παλαιμάχων Πολεμιστών γνωστό ως VA Medical Center της Βοστώνης.

Στις 11 Νοεμβρίου 2001, εκλέχτηκε από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου βοηθός Επίσκοπος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου με τον τίτλο Κρατείας και διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2005 εκλέχτηκε Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου. Και ενθρονίστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στις 2 Απριλίου από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.