Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαρμολύπης τελέσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου, η Εξόδιος Ακολουθία του ταπεινού Λευίτου του Ευαγγελίου, μακαριστού π. Δημητρίου Βαϊοπούλου.

Το σκήνωμα του αειμνήστου μετεφέρθη από νωρίς το πρωί στο Ναό της γενέτειράς του, τον Άγιο Γεώργιο του χωριού Γερακλή, στο Ναό που υπηρέτησε ως Εφημέριος επί πολλές συναπτές δεκαετίες, τελώντας μετά φόβου και αγάπης το Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, κηρύττοντας μέσα από την απλότητα της καρδίας και του χαρακτήρος του, την αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού στους συγχωριανούς του, αλλά και σε όλους τους πιστούς που ευρίσκοντο στις όμορφες Θείες Λειτουργίες που τελούσε με την μελωδική φωνή του. ,

Το πρωί στο Ναό, τελέσθηκε ενώπιον του σκηνώματός του το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο ιερούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δομοκού Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Καρβέλης.

Από της απολύσεως και έως ότου φθάσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στις 13:00 το μεσημέρι, Ιερείς της περιοχής ανεγίγνωσκαν ανελλιπώς το Ιερό Ευαγγέλιο, καθώς είθιστε κατά την τάξη της Εκκλησίας μας, προ της Εξοδίου Ακολουθίας των Ιερέων.

Ο Σεβασμιώτατος αψηφώντας το δριμύ κρύο και το πολύ χιόνι, το οποίο σκέπαζε ασταμάτητα τα πάντα στην όμορφη περιοχή του Δομοκού, προηξήρχε της Εξοδίου Ακολουθίας, συμπαραστατούμενος από Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Δομοκού και Ξυνιάδος και Θαυμακού και Νέου Μοναστηρίου και τους Διακόνους του.

Στην σύντομη πατρική του προσλαλιά του, ωμίλησε με εγκάρδια λόγια αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του μακαριστού Ιερέως π. Δημητρίου, τον οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αποχαιρετούμε προσωρινώς, καθώς θα ανταμώσουμε και πάλι όλοι μαζί στην ανέσπερη και Ουράνιο Βασιλεία του Θεού, θα πάρουμε πάλι την ευχή του και θα συλλειτουργήσουμε μετά του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού.

Ήλθαμε σήμερα να του πούμε ένα ευχαριστώ, διότι με την ιερατική του παρουσία αγίασε το χωριό του και τους πιστούς κατοίκους του, τους συγχωριανούς του. Όλη την αγάπη του για τον Θεό και την Εκκλησία, ευχόμαστε ταπεινώς και είμαστε βέβαιοι ότι θα την προσμετρήσει ο Κύριος και θα τον τοποθετήσει εκ δεξιών του Θρόνου της μεγαλοσύνης του.

Είμαι ευτυχής που πρόλαβα και τον εγνώρισα στις 15 Δεκεμβρίου, όταν επισκέφθηκα την πόλη του Δομοκού, συλλειτουργήσαμε και μάλιστα κατά το κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μου τραγούδησε ένα παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο και θα μου μείνει αξέχαστο, διότι έβγαινε από την γνήσια, Ρουμελιώτικη και παλικαρίσια φωνή του π. Δημητρίου.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία, θα τον θυμόμαστε όλοι με ευγνωμοσύνη και τον παρακαλούμε να στέλνει την ευχή του στα παιδιά του, στα εγγόνια του, στα δισέγγονά του, στους αδελφούς και συλλειτουργούς του Ιερείς , στους συγχωριανούς του και σε όλους μας».

Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν μεταξύ των συγγενών και των φίλων της οικογενείας, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γερακλή, καθώς και πολλοί συγχωριανοί και πνευματικά τέκνα του μακαριστού π. Δημητρίου.

Η ταφή του σκηνώματός του πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο του χωριού, όπισθεν του Ιερού Βήματος του Κοιμητηριακού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.