Χιλιάδες φορολογούμενοι που περιμένουν επιστροφή φόρου δεν θα τη δουν ή θα τη λάβουν ψαλιδισμένη καθώς θα γίνει συμψηφισμός του ποσού αυτού με το σύνολο του ΕΝΦΙΑ. Για παράδειγμα εάν κάποιος περιμένει επιστροφή φόρου 400 ευρώ και την ίδια στιγμή από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ προκύπτει φόρος 300 ευρώ τότε η Εφορία θα συμψηφίσει τα δύο ποσά και θα του επιστρέψει τη διαφορά, δηλαδή τα 100 ευρώ. Αν όμως δεν έχει επιστροφή φόρου θα μπορέσει να πληρώσει τα 300 ευρώ σε 6 δόσεις , δηλαδή 50 ευρώ κάθε μήνα.

Συμψηφισμοί με χαμένα ενοίκια

Στην κατηγορία εκπτώσεων ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και όσοι έχασαν εισοδήματα από ενοίκια εξαιτίας της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% λόγω των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας.Το 30% των απωλειών θα συμψηφισθεί από την ΑΑΔΕ με τις οφειλές που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ημερομηνία καταβολής από την 31η Ιουλίου 2020 και με εξαίρεση τις δόσεις ρυθμίσεων.

Για παράδειγμα όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος γα να έχουν έκπτωση 2% , η έκπτωση φόρου κατά 30% επί της απώλειας τω φετινών ενοικίων θα αφαιρεθεί στο σύνολο της από τον ΕΝΦΙΑ. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους ο φόρος εισοδήματος υπολείπεται της έκπτωσης φόρου από την απώλεια των ενοικίων. Σε αυτήν την περίπτωση θα μηδενιστεί ο φόρος εισοδήματος και το υπόλοιπο ποσό της έκπτωσης φόρου θα μειώσει και αυτό τον ΕΝΦΙΑ.

Επιστροφή στα θρανία

Το τέλος των θερινών διακοπών, η επιστροφή των παραθεριστών στις μόνιμες κατοικίες και το άνοιγμα της εκπαίδευσης είναι οι μεταβλητές που θα εξετάσουν οι ειδικοί προκειμένου να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι τους φθινοπωρινούς μήνες. «Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου αλλά και αυτά της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου και τι πρόκειται να συμβεί παρακάτω», εξηγεί ο κ. Σύψας.

Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στην απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τελικά θα μετατεθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7/9, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί. Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την Τρίτη από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος.

«Για να ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να έχουν επιστρέψει οι οικογένειες στις μόνιμες κατοικίες τους όσο το δυνατόν νωρίτερα. Να μείνουν τα παιδιά, αλλά και οι γονείς σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες, μακριά από τους παππούδες και κάθε άλλη ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, όπως συμβουλεύουμε όλους όσοι επιστρέφουν από διακοπές και έπειτα να λειτουργήσουν οι σχολικές δομές με ασφάλεια», σημειώνει ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.