Με Βαθμό Προτεραιότητας, Επείγον, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε εσπευσμένα στην απόφαση να λήξουν νωρίτερα τα μαθήματα της Γ΄Λυκείου δηλαδή στις 2 Ιουνίου ακυρώνοντας την προηγούμενη υπουργική απόφαση η οποία ανέφερε ότι λήγουν στις 11 Ιουνίου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι.

«Την τροποποίηση της υπό στοιχεία 48293/ΓΔ4/27-4-2021 υπουργικής απόφασης που τιτλοφορείται ως “Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021” (Β’ 1767), η οποία αντικαθίσταται ως εξής: Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων -Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή. Για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη».

Η χθεσινή ανατροπή στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τη λήξη του σχολικού έτους για τους υποψήφιους, με την άμεση απόφαση της κας Ζέττας Μακρή να ολοκληρωθεί 9 ημέρες νωρίτερα το σχολικό έτος για τη Γ’ Λυκείου, δεν ήταν μη αναμενόμενη για το χώρο της εκπαίδευσης.

Προφανώς στην απόφαση αυτή οδήγησε η έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κλειστά σχολεία έχουν ξεπεράσει τα 1.000 σε αριθμό λόγω Covid-19. Εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξε και το αλαλούμ με τα self tests καθώς αρκετά από αυτά έδειχναν αρχικά θετικά ενώ σε δεύτερο έλεγχο των ενδιαφερομένων, το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Αυτό σημαίνει ότι επειδή το self test δεν είναι 100% αξιόπιστο προκαλείται σύγχυση στις σχολικές αίθουσες.

Τον Σεπτέμβριο οι εξετάσεις για τους ασθενείς μαθητές

Επίσης, το γεγονός ότι, σύμφωνα με νέα κοινή υπουργική απόφαση, οι μαθητές νοσούντες από κορωνοϊό, υποχρεούνται να μείνουν 10 μέρες καραντίνα, (για το γενικό πληθυσμό ισχύει το πρωτόκολλο των 14 ημερών) που σημαίνει εμπράκτως ότι στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ένας μεγάλος αριθμός των υποψηφίων θα έπρεπε να μείνει στο σπίτι και να χάσει την ευκαιρία να διαγωνιστεί τον Ιούνιο, όπως οι υπόλοιποι μαθητές. Σε αυτή την περίπτωση, οι υποψήφιοι εξετάζονται τον Σεπτέμβριο.

Βεβαίως, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο σε περίπτωση που βρεθούν θετικά κρούσματα σε παραπάνω μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς και χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο. Ταυτόχρονα, υπήρχε πίεση και από τους εκπαιδευτικούς και από τους γονείς οι οποίοι ανησυχούν για τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων στις σχολικές αίθουσες, που οδηγεί σε αναστολή τμημάτων ή σχολείων. Γι΄αυτούς τους λόγους πάρθηκε η απόφαση να ολοκληρωθούν νωρίτερα τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου έτσι ώστε να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι.

Τέλος, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων -Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.