ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2023 η Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδος.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταυρόπουλος Σπυρίδων.
Μετά από πολλά χρόνια της Ιερατικής του θητείας και προσφοράς στους κατοίκους του Λυγουριού, ο π. Σπύρος όπως χαρακτηριστική τον λένε στο χωριό, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργή ιερατική του διακονία στην Ενορία του Λυγουριού.
Με δάκρυα στα μάτια οι ενορίτες, οι συγγενείς του, οι αγαπημένοι του άνθρωποι με σφιγμένα τα χείλια τον άκουσαν να τους εκφωνεί τον τελευταίο του λόγο ως Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδος.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
Γεννηθείς το 1944 στο Βρούστι Αργολίδος. Το 1964-1966 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία. Το 1966 παντρεύτηκε την Αικατερίνη το γένος Χριστοπούλου. Απόκτησαν τρεις κόρες, δέκα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.
Την 16η Μαίου 1971 χειροτονήθηκε διάκονος στο παρεκκλήσι “συνάντηση” της Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου, και την 25η Μαίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε Ιερέας στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο, όπου και εφημέρευσε δωδεκάμισι χρόνια.
Παράλληλα τελείωσε γυμνάσιο-λύκειο, ιερατική σχολή Κορίνθου και το τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1983 μετετέθη στην ενορία Αγίας Τριάδος Λυγουρίου όπου υπηρέτησε μέχρι και σήμερα.








































