Ι.Μ. ΣΑΜΟΥ: Με κατάνυξη και λαμπρότητα Εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην πληγωμένη από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 Ιεράς Μονής Μεγάλου Σταυρού Σάμου (1592), όπου φυλάσσεται Σταυρός με Τίμιο Ξύλο πολύτιμο κειμήλιο και θυσαυρός της Τοπικής μας Εκκλησίας δώρο του Σαμίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίλλου του Β’ (1815).

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Προέστη της καθόδου του Τιμίου Ξύλου από το Σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής, Χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, Κήρυξε το θείο λόγο και ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο Δελιογλάνη και τους αδελφούς και πατέρες της Ιεράς Μονής για την προετοιμασία της Πανηγύρεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Μητροπολίτης μας Χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θ. Λειτουργία και την Ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην Ιστορία της Ιεράς Μονής και της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, αναλύοντας την συμμασία τους στο σύγχρονο άνθρωπο και τόνισε την Σταυροαναστάσιμη πορεία της Πνευματικής ζωής.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Τρισάγιο έμπροσθεν του τάφου του αειμνήστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

Να σημειωθεί δε ότι όλες οι ακολουθίες τελέσθηκαν Υπαίθρια και συγκεκριμμένα στον εξωνάρθηκα στης Ιεράς Μονής μπροστά από το επιβλητικο αλλά τραυματισμένο από τον σεισμό Καθολικό του Μοναστηριού μας.
Παρέστησαν Πολιτικοί και Στρατιωτικοί Άρχοντες του Νησιού μας, πλειάδα Ιερέων μας και πλήθος Ευσεβών Προσκυνητών που κατέκλυσαν το Μοναστήρι μας.

Το απόγευμα κατά το ειωθός ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μετέβη στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μεσαίου Καρλοβάσου. Χοροστάτησε στον Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό,τέλεσε την Ακολουθία των
Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού και ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Προς ευλογία και προσκήνυση των Πιστών μετέφερε τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.