ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Υπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος θεωρώντας πως είναι προτιμότερο να ενημερώνονται τα παιδιά και να προστατεύουν τους εαυτούς τους παρά να αφήνονται στην άγνοια και ό,τι αυτή συνεπάγεται όταν τύχει εκμετάλλευσης από επιτήδειους.

Ο Μακαριότατος πραγματοποίησε συνάντηση τόσο με την υπουργό Παιδείας όσον και με την επιθεωρήτρια η οποία θα παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και κατέληξε, πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση όπως θα μεταφέρεται στα παιδιά θα είναι υποβοηθητική για να ενημερωθούν σωστά και με τους λιγότερους κινδύνους.

Μέσω των επαφών του, ο Αρχιεπίσκοπος έχει πειστεί, ότι από πλευράς υπουργείου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο ενημέρωσης αλλά και προστασίας των παιδιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φ» ανέφερε, πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από ακραίες φωνές, είτε αυτές προέρχονται από διάφορους κύκλους στην Ελλάδα είτε υιοθετούνται εντός Κύπρου, και να αφήνουμε στα παιδιά στην άγνοια η οποία τα καθιστά ευάλωτα σε επιτήδειους.

Ακόμη ανέφερε πως τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και η αρμόδια επιθεωρήτρια έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι θα παρακολουθούν στενά το θέμα και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα το πράξουν. Το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει θέση επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως θέση κατά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία έλαβε ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός ενώ αρνητική θέση πήρε και η Μονή Τροοδιτίσσης. Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν επιθυμούν να φορτωθεί η Εκκλησία το βάρος οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει εις βάρος παιδιού, λόγω άγνοιας, εκτιμάται πως ο Μακαριότατος θα κερδίσει την πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου.

Πάντως, και παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε ενημέρωση των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να ενδυναμωθούν έτσι ώστε να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, η Ιερά Μητρόπολης Πάφου με εγκύκλιο της την Κυπριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, τάχθηκε κατά της ένταξης «ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως υποχρεωτικού μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στην εγκύκλιο που διαβάστηκε στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, αναφέρεται, πως «το μάθημα σκοπεύει στην άρση των πνευματικών αντιστάσεων των παιδιών μας, στην απάμβλυνση των ηθικών αισθητηρίων τους, και στην ισοπέδωση των αξιών της παράδοσης και συνείδησης μας».

Μέσω της εγκλυκλίου διατυπώνεται και ο ισχυρισμός, πως «απώτερη συνέπεια της εν λόγω δυτικόφερτης και έξωθεν επιβαλλόμενης «διαπαιδαγώγησης» θα είναι να απωλέσουν οι επερχόμενες γενεές ό,τι πολυτιμότερο μας κληροδότησε η αρχαιότατη βαρύτιμη ελληνορθόδοξη παράδοση μας και διαφύλαξαν με μύριες αιματηρές θυσίες οι προγόνοι μας».

Από πλευράς της η Μονή Τροοδιτίσσης δίκην ειδικού για θέματα αγωγής των παιδιών και γενικά κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου ηλικίας και καταστάσεως, αναφέρει: Απορρίπτουμε κάθε αντιεπαγγελματισμό, κάθε προχειρότητα, κάθε ψευδολογία, κάθε πονηρή σκοπιμότητα και κάθε ανορθόδοξο πειραματισμό στα παιδιά μας. Ακολούθως αναφέρεται σε «ανθρώπους οι οποίοι κατέχουν κάποιες καίριες θέσεις στην κυπριακή πολιτεία, κάτι που τους δίνει και τη δυνατότητα να αποφασίζουν και να προχωρούν σε αψυχολόγητες εφαρμογές» και προσθέτει: Και ενώ παρουσιάζονται ως «ειδικοί», είναι στην ουσία αδαείς επί του σοβαρού αυτού ζητήματος της αγωγής των παιδιών μας. Καταλήγει δε, πως «τα παιδιά μας δεν χρειάζονται σεξουαλική αγωγή αλλά χριστιανική αγωγή».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.