Σαλαμίνα: Ο 68χρονος παιδόφιλος παλαιοημερολογίτης δεν έχει σχέση με την εκκλησία, λέει ο Μητροπολίτης Γερόντιος.

Κάποτε είχαμε θέματα με κάποιον υποτιθέμενο ρασοφόρο που παρουσιαζόταν επίσης ως ιερέας και ήταν έμπορος ναρκωτικών, δήλωσε στο protothema.gr ο Μητροπολίτης Πειραιά και Σαλαμίνος Γερόντιος Β΄των Παλαιοημερολογίτων.

Καμία σχέση με τους παλαιοημερολογίτες της Μητρόπολης Πειραιά και Σαλαμίνος των ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί) δεν έχει ο 68χρονος ιερέας που συνελήφθη την Κυριακή στην Σαλαμίνα για ασέλγεια σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr ο Μητροπολίτης Πειραιά και Σαλαμίνος Γερόντιος Β΄των Παλαιοημερολογίτων, ο 68χρονος είναι άγνωστο σε ποια κοινότητα των παλαιοημερολογιτών ανήκει κι αυτό γιατί στο νησί χρόνια τώρα έχουν παρατηρηθεί παρόμοια φαινόμενα με άτομα που φοράνε το ράσο παραπλανώντας έτσι μερίδα των πιστών:

«Μιλάμε για ένα γεγονός που μας θλίβει όλους. Είναι κατακριτέο και καταδικαστέο και σε αυτό το σημείο να πω πως δεν έχει καμία σχέση με την δική μας εκκλησία. Δεν έχει σχέση ο ιερέας αυτός με την Μητρόπολη Πειραιά και Σαλαμίνας της εκκλησίας των ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί)» αναφέρει και προσθέτει :

«Δυστυχώς ανήκει κι αυτός στην κατηγορία των παραπηγμάτων των παλαιοημερολογιτών, που υπάρχουν στο νησί. Όλοι αυτοί οι διάφοροι “ρασοφόροι” που κανένας δεν γνωρίζει από που κρατάει η σκούφια τους εκμεταλλεύονται δυστυχώς τον κόσμο. Αλλά μιλάμε για ένα σύνηθες φαινόμενο. Κάποτε είχαμε θέματα με κάποιον άλλο στη που παρουσιαζόταν επίσης ως ιερέας και ήταν έμπορος ναρκωτικών, άλλοι που παρουσιάστηκαν ως εξορκιστές, τώρα έχουμε και παιδόφιλο».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιά και Σαλαμίνος Γερόντιος Β΄ στη Σαλαμίνα πολλά αυθαίρετα σπίτι έχουν «βαφτιστεί» μοναστήρια και ησυχαστήρια:

«Τέτοιου τύπου ιδιωτικά μοναστήρια υπάρχουν πολλά στη Σαλαμίνα, άλλα είναι ιδιοκτησίας «Συλλόγων Παραθεριστών», άλλα είναι αυθαίρετες κατοικίες που τις μετατρέπουν και τις δηλώνουν ως μοναστήρια και ησυχαστήρια. Έχουμε χάσει τον αριθμό αφού κάθε χρόνο όλο και κάποιο καινούργιο εμφανίζεται. Οι πιστοί θα πρέπει να είναι πιο υποψιασμένοι και να προσέχουν».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.