Με προσευχές για ειρήνη και το μήνυμα ότι ο «Ο Θεός δεν ξεχνά τον άνθρωπο, όπως ο άνθρωπος ξεχνά τον Θεό», τελέστηκε η Θεία Λειτουργία την Β’ Κυριακή των Νηστειών, στην Μητρόπολη Κλούζ, Άλμπας, Κρισάνης και Μαραμούρες και την Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε στη διαδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Αρχιεπίσκοπος Βαντ, Φελεάκ και Κλούζ και Μητροπολίτης Κλούζ, Μαραμούρες κ. Ανδρέας, προεξήρχε την Κυριακή Β’ Νηστειών, στην Ενορία Bața στην περιοχή Beclean.
Στον ιερό ναό Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και προσευχήθηκε για τους ασθενείς, για τους μαθητές, για την παγκόσμια ειρήνη και τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Στο κήρυγμά του μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος τόνισε το έργο του Σωτήρος Χριστού ως θεραπευτή ψυχών και σωμάτων. Παράλληλα, συνόψισε τις διδασκαλίες του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και προέτρεψε τους πιστούς που ήταν παρόντες να προσκυνήσουν τα λείψανα του αγίου.

Οι λειτουργικές απαντήσεις δόθηκαν από μια ομάδα φοιτητών από τη Θεολογική Σχολή στο Κλουζ-Ναπόκα. Την καθορισμένη ώρα της λειτουργίας, οι περισσότεροι πιστοί συμμετείχαν στα Ιερά Μυστήρια.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε τον ιερέα της ενορίας π. Daniel Ionel Olari και προσέφερε διπλώματα και διακρίσεις σε όλους όσους ασχολήθηκαν με την ανακαίνιση του ναού και της ενορίας.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.