ΦΑΡΜΑΚΑ: Για το φάρμακο zantac, δεν υπάρχουν στοιχεία για καταναλωτές οι οποίοι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή διενεργείται ανασκόπηση με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία προκειμένου να σταθμιστεί ο κίνδυνος.

Μιλώντας στον Active, o λειτουργός των φαρμακευτικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Κκολός ανέφερε πως το φάρμακο, σε απόλυτη συνεργασία και με τις διεθνείς φαρμακορυθμιστικές αρχές, για προληπτικούς λόγους αλλά και σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας αποφασίστηκε η ανάκληση και δέσμευση των προϊόντων που περιέχουν την ουσία ρανιτιδίνη.

Το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγείται για την δυσπεψία και την αντιμετώπιση του έλκους.

Σε προληπτική ανάκληση του φαρμάκου Zantac προχωρούν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες του Κράτους.
Το εν λόγω φάρμακο περιέχει την ουσία ρανιτιδίνη. Η προληπτική ανάκληση γίνεται για όλες τις μορφές του φαρμάκου, ενώ σημειώνεται ότι δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται να συμβουλευτούν τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους για εναλλακτικές λύσεις.

Η κίνηση αυτή είναι σε απόλυτη ταύτιση με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)

Υπενθυμίζεται πως για το εν λόγω σκεύασμα, παρουσιάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και του αντίστοιχου Αμερικανικού (FDA) να επανεξεταστούν οι γραμμές παραγωγής των φαρμάκων που περιέχουν ρανιτιδίνη (ranitidine), αφού σχετικοί έλεγχοι έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα περιείχαν μια πρόσμιξη που ονομάζεται N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA) και η οποία ταξινομείται ως πιθανή καρκινογόνος ουσία στον άνθρωπο, βάσει μελετών σε ζώα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.