Επιτίμια και Κανονικότητα!

Φαίνεται πως, σταδιακά, επανέρχεται η «κανονικότητα» στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά: Μα, αλήθεια, μήπως και απουσίασε και πότε; Πέρα από κάποιες λειτουργικές «καινοτομίες» εκεί, γύρω από την ημέρα της Πεντηκοστής, όλα πλέον επανέρχονται στην προτέρα φυσική τους κατάσταση.

Η πρόθεση του Αρχιεπισκόπου να άρει το επιτίμιο της αργίας που είχε επιβληθεί στον εφημέριο του ναού, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ουδέναν εξέπληξε. Είναι γνωστό πως οι δύο άνδρες τρέφουν αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό.

Μαθαίνω δε, πως, ταυτόχρονα, η Αρχιεπισκοπή διαμήνυσε αυστηρά πως μετά την «κίτρινη» κάρτα που επιβλήθηκε με αφορμή τις ως άνω «καινοτομίες», στο άμεσο μέλλον δεν θα ανεχθεί άλλες, τέτοιου είδους, λειτουργικές πρωτοπορίες!

Όμως, κρατήστε και εδώ μικρό καλάθι. Διότι, αν θυμάμαι καλά, πολλοί ήσαν και αυτοί που πηγαινοέρχονταν στην Αρχιεπισκοπή, μεταξύ άλλων, και για την υπόθεση του Λυκαβηττού, αλλά, εκ του αποτελέσματος, η Αρχιεπισκοπή …άργησε να επιληφθεί, άσχετα αν ευσταθούν όσα καταγγέλονταν ή όχι.

Προσβλέποντας, λοιπόν, στο να διατηρηθεί η ανανεωμένη, πλέον, «κανονικότητα» στον Ραγκαβά – γι᾿ αυτό, δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά – εύχομαι καλή απαρχή των θερινών διακοπών, ιδανική περίοδος για να λησμονηθούν οι «κίτρινες» και «κόκκινες» κάρτες επί της …κανονικότητας!

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.