«Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, δος ειρήνην και ευημερίαν τω Σω δούλω (όνομα).

Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, των δαιμόνων μαχητά, πολέμησον τους εχθρούς τους πολεμούντας με, ποίησον αυτούς ώσπερ αμνούς και απόστρεψον αυτούς ως ο άνεμος την κόνιν.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ! Αρχιστράτηγε, Πρώτε των εξαπτερύγων Χερουβείμ και Σεραφείμ και πάντων των Αγίων, γενού μοι προστάτης και βοηθός εν ταίς θλίψεσι και ταίς στενοχωρίαις μου, εν τη ερήμω, εις τας οδούς, εις τους ποταμούς, και εν τη θαλάσση γενού μοι γαλήνιος λιμήν.

Σώσον με, Αρχάγγελε Μιχαήλ, από των πονηριών του διαβόλου, όταν ακούσης με, τον αμαρτωλόν δούλον (όνομα), καλούντα το όνομά Σου το Άγιον. Γενού μοι βηθός ταχύς και επάκουσον της προσευχής μου.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Νίκα πάντας τους εναντίους μου τη δυνάμει του Τίμιου και Ζωοποιού Ουράνιου Σταυρού του Κυρίου, ευχαίς της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων Αγγέλων, των Αποστόλων, του Αγίου Προφήτου Ηλιού, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του Αγίου Ανδρεου του διά Χριστόν Σαλού, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα και Ευσταθίου και πάντων Σου των Αγίων.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Βοήθει με τον αμαρτωλόν δούλον Σου (όνομα), σώσον με από σεισμού, πλημμύρας και πυρός, από αοράτων εχθρών, από ανοήτου θανάτου, από παντός κακού και από πονηρών δαιμόνων, Μέγα Μιχαήλ Αρχάγγελε Κυρίου, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».

Η προσευχή αυτή, είναι αρχαία. Είναι αχειροποίητος! Εμφανίστηκε στον προθάλαμο της Μονής στο Κρέμλ της Εκκλησίας του Μιχαήλε Αρχιστράτιγε (Αρχιστράτηγου Μιχαήλ).

Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, ο άνθρωπος που θα διαβάσει αυτήν την προσευχή, από την ημέρα εκείνη, δεν θα τον αγγίζει ούτε διάβολος, ούτε κακός άνθρωπος και με κολακεία δεν θα προσβληθεί η καρδιά του. Καί αν πεθάνει, τότε και κόλαση η ψυχή του δεν θα πάρει.

Κύριε Θεέ, Βασιλεύ Μέγα, Άναρχε! Απόστειλον, Κύριε, τον Σον Αρχάγγελον Μιχαήλ, επί τον δούλον Σου (όνομα) ίνα ρύσης με από εχθρών ορατών και αοράτων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (9)
 1. Χρηστοε 1 χρόνο πριν

  Ευχαριστω. Ευχαριστω. Ευχαριστω. Ειμαι Ευγνομων

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Παναγιωτα 1 χρόνο πριν

  Καλησπέρα περνάω πολλά βάσανα ελπίζω με την πίστη στον Θεό και με προσευχές όλα να πάνε καλά να βοηθήσεις και εμάς τους αμαρτωλούς

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Παναγιωτα 1 χρόνο πριν

  Καλησπέρα περνάω πολλά βάσανα ελπίζω με την πίστη στον Θεό και με προσευχές όπως αυτή να με βοηθήσει εμένα την αμαρτωλή

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. Σταυρούλα 2 χρόνια πριν

  Καλησπέρα σας, υπάρχει κάποια προσευχή για να έχω αυτό που θέλω (αντικείμενο);

  ΑπάντησηΆκυρο
 5. βασιλης ειρηνη και παιδια αυτον 3 χρόνια πριν

  ευχαριστω!!!!!

  ΑπάντησηΆκυρο
 6. Ευφροσύνη 3 χρόνια πριν

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΆκυρο
  • Παναγιωτα 1 χρόνο πριν

   Αυτή η προσευχή σας βοήθησε;;;

   ΑπάντησηΆκυρο
   • Στελιος 7 μήνες πριν

    Καθε προσευχη βοηθαει.Εστω και με δικα μας λογια.Σε φερνει πιο κοντα στο καλο και στο γαληνιο,που τελικα ειναι και το ζητουμενο.Μια ηρεμη καρδια ειναι οτι πολυτιμοτερο,αλλα δεν αγοραζεται.Σας ευχομαι λοιπον γαληνη,αταραξια και αγαπη.Αμην

    ΑπάντησηΆκυρο
 7. Σαΐα 4 χρόνια πριν

  Καλημέρα χρόνια πολλά Χριστός ανέστη. Ονομάζομαι Σαϊα Τερζιαδου μένω Γερμανία μπήκα στο Internet να ψάξω μια προσευχή για καλή τύχη στην ζωή μου. Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.