ΗΠΑ: Σε μια απροσδόκητη κίνηση, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν F-22 Raptor, το καλύτερο μαχητικό πέμπτης γενιάς στον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, απαντώντας στην «αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή».

Η 4η Φεβρουαρίου σηματοδότησε την πρώτη χρήση του προηγμένου μαχητικού όταν ένα F-22 Raptor κατέρριψε ένα κινεζικό αερόστατο στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Τα F-22 Raptors της Πολεμικής Αεροπορίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ ως μέρος μιας πολύπλευρης επίδειξης υποστήριξης και ικανότητας των ΗΠΑ στον απόηχο της ολοένα και πιο ανασφαλούς και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς των ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή».

«Η μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των Ρωσικών Δυνάμεων δεν είναι αυτό που περιμένουμε από μια επαγγελματική αεροπορία.

»Η τακτική παραβίαση των συμφωνηθέντων μέτρων αποσύγκρουσης στον εναέριο χώρο αυξάνει τον κίνδυνο κλιμάκωσης ή εσφαλμένου υπολογισμού», δήλωσε ο στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.