Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο, υπερψηφίστηκε επί της αρχής, παρά τις ποικίλες αντιδράσεις ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στην κυβερνώσα παράταξη, είκοσι ήταν τελικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν «όχι», 107 ψήφισαν «ναι», ενώ 31 απείχαν.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την πρώτη του ανάρτηση λέγοντας:

«Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες».

Να αναφερθεί ότι από αύριο περιμένουμε με ενδιαφέρον την τελική αντίδραση της Εκκλησίας, αφού η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και έχουν στην διάθεσή τους τα ονόματα των βουλευτών.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Ιεραρχίας, πολλοί Ιεράρχες δήλωσαν ότι όσοι ψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο θέτουν τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.